Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ από Θεσσαλονίκη

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, τα δρομολόγια του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ από Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 1/2: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αν 15:00)
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/2: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 00:30 αν 01:30) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 08:00 αν 09:00) - ΧΙΟΣ (αφ 12:45 αν 13:30) - ΒΑΘΥ (αφ 17:30 αν 18:10) - ΧΙΟΣ (αφ 22:10 αν 22:40)
ΠΕΜΠΤΗ 3/2: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 02:25 αν 03:25) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 10:00 αν 11:00) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 16:00)

                                                                                          πηγη:www.nel.gr

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την Δευτέρα 7-2-2011,επιστρέφει στη γραμμή Λαύριο-Ψαρά-Μεστά το πλοίο Παναγία Θαλασσινή.Το πλοίο απο τις 22-11-2010 εκτελούσε την ετήσια ακινησία του και το αντικαθιστούσε το πλοίο Αλκυονη.Λήξη απαγορευτικού απόπλου.

Κανονικά θα εκτελέστουν σήμερα όλα τα δρομολόγια των γραμμών του νησιού μας(Μεστα-Ψαρα-Λαυριο)(Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη)(Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς),ενώ στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ.


Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ 

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, τα δρομολόγια του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ μετά την λήξη της απαγόρευσης απόπλου διαμορφώνονται ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01: ΚΑΒΑΛΑ (αν 08:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 13:00 αν 13:30) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 20:00 αν 21:00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/01: ΧΙΟΣ (αφ 00:40 αν 01:10) - ΒΑΘΥ (αφ 05:00 αν 08:00) - ΧΙΟΣ (αφ 12:00 αν 13:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 16:50 αν 17:50)
ΤΡΙΤΗ 01/02: ΛΗΜΝΟΣ (αν 00:20) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αφ 09:45)
Για τις υπόλοιπες αναχωρήσεις απο Θεσσαλονίκη την Τρίτη 01/02 θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίου τύπου.

                                                         πηγη:www.nel.gr

ΑΠΑΓOΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια εξ' αιτίας του απαγορευτικού απόπλου που βρίσκετε σε ισχύ,ενώ για τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ έχει προβλέψει για το κέντρικο Αιγαίο ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Λαθρομεταναστες στο Λιμενα Μεστων

Σε σκάφος «πολυτελείας» προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη είχαν κρύψει διακινητές ένας Τούρκος και ένας Ουκρανός, 6 λαθρομετανάστες, μια οικογένεια Ιρακινής καταγωγής και άλλους δυο άνδρες Κουρδικής καταγωγής. Το σκάφος κρούιζερ 20 μέτρων έδεσε το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι των Μεστών μετά από αίτημα του πληρώματος το οποίο  δήλωσε στους άνδρες του λιμενικού σταθμού Μεστών ότι έχει υποστεί μηχανική βλάβη.  

Το γεγονός κίνησε τις υποψίες των λιμενικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο και εντόπισαν μέσα σε κρύπτη του σκάφους του μετανάστες. 
Αμέσως οι διακινητές και οι μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό λιμεναρχείο, απ’ οπου και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες με τους διακινητές να οδηγούνται στον εισαγγελέα και τους μετανάστες στο νοσοκομείο για τις προληπτικές εξετάσεις.

                                                                                            πηγη:www.tvpatrida.gr

Απάγορευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ παραμένει στο λιμένα Λήμνου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μετά τη λήξη του απαγορευτικού το πλοίο θα αναχωρήσει άμεσα για Καβάλα.

                                                                             πηγη:www.nel.gr

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

NEL LINES!!!!!!

Νέα οικολογικά πλοία, επενδύσεις στη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη Λέσβο 500 κλινών και ταχύπλοο πλοίο που θα συνδέει τη Μυτιλήνη με τη Σμύρνη, ανακοίνωσε την Κυριακή το μεσημέρι ο γενικός εντεταλμένος τής ΝΕΛ Ιωάννης Αβραντίνης, κόβοντας τη βασιλόπιτα της Εταιρείας στο πλοίο «Μυτιλήνη». Επίσης ανακοίνωσε ότι θα γίνει νέα αύξηση κεφαλαίου, στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος και κάτοικοι της Λέσβου.

Όπως όλα δείχνουν, η σημερινή ΝΕΛ είναι απλά το «όχημα» για το πολυκλαδικό επιχειρηματικό σχήμα που επιδιώκεται να δημιουργηθεί στο Βόρειο Αιγαίο, με στόχο να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες της Λέσβου και των άλλων νησιών. Το πότε και το πώς θα προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί δεν ανακοινώθηκε από τον κ. Αβραντίνη, αλλά απ’ την άλλη δε συνηθίζεται να γίνεται ανάλυση τέτοιων σχεδιασμών κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικών εκδηλώσεων όπως είναι μία κοπή βασιλόπιτας.

Με «Κεντέρη» στη Σμύρνη
Σε ό,τι αφορά στη σύνδεση της Λέσβου με τα τουρκικά παράλια, η ΝΕΛ ετοιμάζει το πλοίο «Κωνσταντίνος Γ.». Το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνης - Δικελί και στόχος του είναι να μεταφέρει φορτηγά από την Τουρκία στη Μυτιλήνη. Από τη Μυτιλήνη, με τα πλοία τής ΝΕΛ θα μεταφέρονται στον Πειραιά. Στη συνέχεια δε, οδικώς θα φθάνουν στην Κόρινθο κι από εκεί με πλοίο θα βγαίνουν στο λιμάνι της Αγκόνα στην Ιταλία. Δηλαδή η ΝΕΛ επιδιώκει να δημιουργήσει μια γραμμή που θα συνδέει τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου με την Ιταλία. Δευτερευόντως το «Κωνσταντίνος Γ.» θα αξιοποιείται στη μεταφορά επιβατών από και προς τη Λέσβο.
Το καλοκαίρι, όμως, η ΝΕΛ σχεδιάζει να δρομολογήσει και ένα ταχύπλοο πλοίο, για να συνδέσει τη Μυτιλήνη και τη Χιο με τη Σμύρνη. Όπως είναι γνωστό, η Ναυτιλιακή διαθέτει δύο ταχύπλοα πλοία που δεν αξιοποιούνται, το «Αίολος Κεντέρης ΙΙ» και το «Αίολος Κεντέρης». Η εκτίμηση της εταιρείας είναι πως στη Λέσβο έρχονται Τούρκοι τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης που θα επιθυμούσαν να μεταφέρονται απ’ ευθείας από τη Σμύρνη και με γρήγορα πλοία, ακόμη και αν χρειάζεται να πληρώσουν ακριβότερο εισιτήριο.

Eco-ships από τη ΝΕΛ
Ο νέος σχεδιασμός που παρουσίασε ο γενικός εντεταλμένος τής ΝΕΛ στηρίζεται στην εκτίμηση πως η Εταιρεία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν δεν αναπτύξει και άλλες, παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Έτσι, έξι νέα πλοία της κατηγορίας eco-ships θέλει να κατασκευάσει η ΝΕΛ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Η χρηματοδότηση για το χτίσιμο των πλοίων θα αντληθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το κόστος κάθε πλοίου ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Το μεγάλο πλεονέκτημα των πλοίων αυτού του τύπου είναι η μεγάλη μείωση των καυσίμων που καταναλώνουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται το λειτουργικό τους κόστος. Το πρώτο πλοίο από αυτά θα είναι έτοιμο σε 30 μήνες.
Τα οικολογικά πλοία αξιοποιούν την αιολική και την ηλιακή ενέργεια και έτσι μειώνεται η ποσότητα πετρελαίου που απαιτείται για την κίνησή τους. Παράλληλα, με διάφορες τεχνολογικές προσαρμογές, αξιοποιείται αποτελεσματικότερα το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του χρησιμοποιούμενου καυσίμου.
Τα πλοία αυτά θα χρησιμοποιούνται τόσο στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη όσο και στις άγονες γραμμές.

Άλλες επενδύσεις
Πέρα όμως από τον κλάδο της ακτοπλοΐας, η ΝΕΛ θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει σειρά κι άλλων επενδύσεων. Έτσι, στο σχεδιασμό της εντάσσεται η δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχείου πέντε αστέρων που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση της Λέσβου, αλλά και το μεταφορικό έργο τής ΝΕΛ. Ο κ. Αβραντίνης πιστεύει πως η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα φέρει αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες στον τομέα του εμπορίου, αλλά και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας της Λέσβου.
Μεγάλο ενδιαφέρον για τη ΝΕΛ έχει ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Άμεσες κινήσεις
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η Εταιρεία να αυξήσει τον τζίρο της, αλλά και παράλληλα να στηρίξει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των νησιών μας, ετοιμάζει δύο κινήσεις. Η πρώτη είναι η κάρτα ΝΕΛ Credit και η δεύτερη, ένα πακέτο ασφαλιστικής και οδικής ασφάλειας για τις μεταφορικές εταιρείες και τα φορτηγά.
Η κάρτα ΝΕΛ Credit θα δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους της να ταξιδέψουν με τα πλοία τής ΝΕΛ και να εξοφλήσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου έως και μετά από 12 μήνες.
Η προσφορά προς τις μεταφορικές εταιρείες τούς δίνει τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος για ασφαλιστική και οδική κάλυψη των φορτηγών οχημάτων. Η μείωση του κόστους αυτού αναμένεται να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους για τις μεταφορικές εταιρείες, σε μια εποχή που τα οικονομικά τους είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ανακούφιση στη ΝΕΛ

Ο κ. Αβραντίνης, εμφανώς ανακουφισμένος, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας έκανε μια σύντομη αποτίμηση της κατάστασης της Εταιρείας. Σήμερα η ΝΕΛ έχει ένα στόλο 22 πλοίων, η πλειοψηφία των οποίων είναι ναυλωμένα. Η Εταιρεία έχει αναπτύξει δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Βασικό πλεονέκτημα της ΝΕΛ είναι η πολύ θετική ανταπόκριση που έχει από τους κατοίκους της Λέσβου σε κάθε κίνησή της. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το περασμένο καλοκαίρι η ΝΕΛ έλεγχε μόλις το 30% της κίνησης στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Μετά τη δρομολόγηση του «European Express» και την αποδρομολόγηση του «Λισσός», η ΝΕΛ ελέγχει το 65% της γραμμής. Στόχος της είναι να ενισχύσει την παρουσία της στη γραμμή ακόμη περισσότερο, με πλοίο που θα αντικαταστήσει το «Μυτιλήνη» και με επιδίωξη αυτό να είναι ταχύτερο, έτσι ώστε να μπορέσει να χτυπήσει ευθέως το «Νήσος Χίος».
Παράλληλα, βέβαια, η ΝΕΛ θα επιδιώξει να βάλει στη γραμμή και οχηματαγωγό πλοίο, ώστε να θέσει εκτός μάχης και τα οχηματαγωγά τής ΑΝΕΚ.

                                              πηγη:http://www.emprosnet.gr/Economy/?EntityID=e5bc4505-e9a9-4cdf-8ba9-fc752614263e

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα αναχωρήσει την Τρίτη  25/01/2011 από Θεσσαλονίκη στις 04:00' λόγω καθυστερημένης άφιξης του προερχόμενη από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις περιοχές πλόων του καθώς και καθυστέρησης στην πετρέλευση του.
Τα δρομολόγια του διαμορφώνονται ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 25/01: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αν 04:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 13:30 αν 14:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 20:20 αν 21:30)
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01: ΧΙΟΣ (αφ 01:10 αν 01:30) - ΒΑΘΥ (αφ 05:20 αν 05:45) - ΧΙΟΣ (αφ 09:30 αν 10:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 13:45 αν 14:45) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 21:15 αν 21:40)
ΠΕΜΠΤΗ 27/01: ΚΑΒΑΛΑ (αφ 02:35 αν 06:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 11:00 αν 11:40) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 18:20 αν 19:20) - ΧΙΟΣ (αφ 23:10 αν 23:30)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 02:30 αν 03:00) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ (αφ 04:30 αν 04:50) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 06:20 αν 06:40) - ΧΙΟΣ (αφ 09:40 αν 10:10) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 14:00 αν 15:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 21:30 αν 22:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01: ΚΑΒΑΛΑ (αφ 03:00 αν 06:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 11:00 αν 11:30) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ  (αφ 18:00 αν 19:00) -  ΧΙΟΣ (αφ 22:40 αν 23:10)
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01: ΒΑΘΥ (αφ 03:00)
 Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια τη Κυριακή 30/01/2011 αναχώρηση από Βαθύ στις 10:00'.

                                                                                               www.nel.gr

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ & Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS έως 23/01/2011

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, τα δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ και Ε/Γ-Ο/Γ ΕUROPEAN EXPRESS για το διάστημα 18/01/2011 έως 23/01/2011 διαμορφώνονται ως εξής:
Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΤΡΙΤΗ 18/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αν 19:00)
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01: ΧΙΟΣ (αφ 03:30 αν 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:00 αν 18:00) - ΧΙΟΣ (αφ 21:00 αν 22:00)
ΠΕΜΠΤΗ 20/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 06:15 αν 19:00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01: ΧΙΟΣ (αφ 03:30 αν 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:00 αν 18:00) - ΧΙΟΣ (αφ 21:00 αν 22:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 06:15 αν 19:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/01: ΧΙΟΣ (αφ 03:30 αν 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:00)
Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS
ΤΡΙΤΗ 18/01: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 18:00) - ΧΙΟΣ (αφ 21:00 αν 22:00)
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 06:15 αν 19:00)
ΠΕΜΠΤΗ 20/01: ΧΙΟΣ (αφ 03:30 αν 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:00 αν 18:00) - ΧΙΟΣ (αφ 21:00 αν 22:00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 06:15 αν 19:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01: ΧΙΟΣ (αφ 03:30 αν 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:00 αν 18:00) - ΧΙΟΣ (αφ 21:00 αν 22:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 06:15)
.

--Τα πλοία θα επανέλθουν στα τακτικά τους δρομολόγια την Κυριακή 23/01


                                                                                                      πηγη: www.nel.gr


Καθυστέρηση αναχώρησης Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας της Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα αναχωρήσει σήμερα 18/01 από Θεσσαλονίκη στις 18:30 αντί 16:00 λόγω καθυστέρησης στην πετρέλευση του πλοίου.
Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του διαμορφώνονται ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 18/01: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αν 18:30)
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/01: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 03:55 αν 04:40) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 11:20 αν 12:05) - ΧΙΟΣ (αφ 15:55 αν 16:35) - ΒΑΘΥ (αφ 20:20 αν 21:05)
ΠΕΜΠΤΗ 20/01:  ΧΙΟΣ (αφ 01:00 αν 01:35) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 05:25 αν 06:10) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 12:50 αν 13:30) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 18:30 αν 21:00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 02:00 αν 02:40) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 09:20 αν 10:05) - ΧΙΟΣ (αφ 13:50 αν 14:30) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 17:30 αν 18:00) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ (αφ 19:30 αν 20:00) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 21:30 αν 22:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01: ΧΙΟΣ (αφ 01:00 αν 01:40)  - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 05:30 αν 06:15) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 12:55 αν 13:30) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 18:30)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/01: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 01:00 αν 01:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 08:30 αν 09:30) - ΧΙΟΣ (αφ 13:20 αν 14:00) - ΒΑΘΥ (αφ 18:00 αν 19:00) - ΧΙΟΣ (αφ 23:00 αν 23:59).

Αναχώρηση Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ όπου παραμένει στο λιμένα Μεστών από την Κυριακή 16/01/2011 με απαγόρευση απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα
αναχωρήσει σήμερα 18/01/2011 μετά την άρση του απαγορευτικού για το τακτικό του δρομολόγιο από Μεστά στις 14:30' για Ψαρά – Λαύριο.  Ως εκ τούτου το δρομολόγιο της Κυριακής 16/01 από Μεστά και της Δευτέρας 17/01 από Λαύριο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ & Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, τα πλοία της εταιρείας της Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS θα αναχωρήσουν σήμερα 17/01 από τους λιμένες Μυτιλήνης και Πειραιά αντίστοιχα μετά την λήξη του απαγορευτικού απόπλου. Τα δρομολόγια τους διαμορφώνονται ως εξής:
Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 19:30)
ΤΡΙΤΗ 18/01: ΧΙΟΣ (αφ 22:30 αν 23:00) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 07:15)
                                  Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αν 19:00) 
ΤΡΙΤΗ 18/01: ΧΙΟΣ (αφ 03:30 αν 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:00).

Απαγορευτικο αποπλου.

Δεμενα παραμενουν και σημερα τα πλοια στα λιμανια αφου το απαγορευτικο απολπου βρισκετε σε ισχυ.Συμφωνα με την τελευταια  ανακοινωση της ΕΜΥ  σημερα στο κεντρικο Αιγαιο θα πνεουν ανεμοι εντασεως 7 και 8 μποφορ.Για οτι νεοτερο σχετικα με τις αναχωρισεις των πλοιων θα σας ενημερωσουμε.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Απαγόρευση απόπλου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, EUROPEAN EXPRESS,ΑΛΚΥΟΝΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, τα πλοία της εταιρείας της Ε/Γ-ΟΓ/ ΜΥΤΙΛΗΝΗ και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS παραμένουν σήμερα Κυριακή 16/01 στους λιμένες Πειραιά και Μυτιλήνης αντίστοιχα με απαγόρευση απόπλου λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών.Το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ σήμερα Κυριακή 16/01/2011, παραμένει στο λιμένα Μεστών Χίου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
                                                                             www.nel.gr


Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.

                                      

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας της Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ μετά την αναχώρηση του από το λιμένα Βαθύ Σάμου και κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου, επέστρεψε στο λιμένα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παραμένει με απαγόρευση απόπλου.
Το πλοίο θα αναχωρήσει άμεσα με τη λήξη του απαγορευτικού.


                                                                               πηγη:www.nel.gr

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Νησος Χιος.

Για την Δευτερα 28/02/11-03/03/11  εχει  προγραμματιστει ο ετησιος δεξαμενισμος του πλοιου Νησος Χιος.Συμφωνα με πληροφοριες κατα τη διαρκεια που το πλοιο θα μεινει εκτος δρομολογιων θα αντικατασταθει απο το πλοιο Aριαδνη της Anek Lines.Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Κλοπη στο Μυτιληνη.

Αλλη μια κλοπη σημειωθηκε στο πλοιο Μυτιληνη.Συγκεκριμενα επιβατης αναφερει οτι κατα τη διαρκεια του ταξιδιου (απο Πειραια για Χιο) του κλαπηκαν πραγματα μεσα απο τη βαλιτσα του οπως ρουχα,παπουτσια,ενα σαμπουαν και μια  ξυριστικη μηχανη!!Να σημειωσουμε οτι αναλογο περιστατικο υπηρξε την προηγουμενη Παρασκευη στο πλοιο European Express....
                                                                                                πηγη:http://www.tvpatrida.gr/

Παρουσιαση Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ AΛΚΥΟΝΗ

Τα Ναυτιλιακα Νεα Χιου σας παρουσιαζουν το ταχυπλοο ΑΛΚΥΟΝΗ της NEL LINES.
Το ταχυπλοο ''ΑΛΚΥΟΝΗ'' εξυπηρετει απο την Δευτερα 22-11-10 την γραμμη Λαυριο-Ψαρα-Μεστα σε αντικατασταση του πλοιου Παναγια Θαλασσινη το οποιο εκτελει την ετησια ακινησια του.Συμφωνα με πληροφοριες το πλοιο (Αλκυονη) θα παραμεινει στη γραμμη μεχρι το τελος Φεβρουαριου οπου θα επιστρεψει το Παναγια Θαλασσινη.Το πλοιο εχει μηκος 100 μετρα και πλατος 20 μετρα.Το ευγενεστατο και εξυπηρετικο πληρωμα του αποτελειται απο 24 ατομα.Το υπερσυγχρονο ταχυπλοο φτανει στα Ψαρα σε 5 ωρες και στα Μεστα σε 6 ωρες και 30 λεπτα με ολιγολεπτη σταση στα υπεροχα Ψαρα.Η αναχωριση απο το Λαυριο γινεται καθε Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη στις 17:00 μ.μ.Η αναχωριση απο Μεστα γινετε καθε Τριτη-Πεμπτη-Κυριακη στις 14:30 μ.μ. και απο Ψαρα στις 16:00 μ.μ.Εχει τη δυνατοτητα να μεταφερει στα υπερπολυτελη σαλονια του εως και 1125 επιβατες και στα γκαραζ του 173 Ι.Χ.Το πλοιο εχει ανετους χωρους και διαθετει ολες τις ανεσεις.Ετσι το ταξιδι ειναι ξεκουραστο και οι ωρες λιγες και για τους δυο υπεροχους προρισμους.
 - για περισσοτερες πληροφοριες επισκευτειτε το site της Νελhttp://www.nel.gr/index.asp?a_id=223


                                      

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΛΙΣΣΟΣ- ΑΝΕΚ LINES

Συμφωνα με πληροφοριες η ANEK LINES σκοπευει να προχωρησει στην πωληση του πλοιου Λισσος (το οποιο επιθεωρηθηκε απο αντιπρωσοπους της ADRIA FERRIES οι οποιοι εμειναν ευχαριστημενοι απο το πλοιο).Σε αυτη την περιπτωση το πλοιο ΛΙΣΣΟΣ θα αντικατασταθει απο το πλοιο ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ιδιας εταιριας.
φωτο:Kost/www.marinetraffic.com

Εργα στο λιμανι της Χιου απο το Λιμενικο Ταμειο Χιου.

Το Λ.Τ.Χ. προχωρα στην αποκατασταση των ζημιων που εχουν προκληθει στο νοτιο κρηπιδωμα του λιμανιου στη θεση που δενει το Νισος Θηρα.Οι ζημιες εχουν προκληθει απο το συρσιμο του καταπελτη του πλοιου.Το εργο περιλαμβανει:
 • Επισκευη κρηπιδωματος
 • Δημιουργια ραμπας για την φορτοεκφόρτωση του πλοιου

  Το εργο ανερχεται στα 14.500 ευρω.      
                                                                                            πηγη:www.tvpatrida.gr

Εργα στον λιμενα Καρδαμυλων απο το Λιμενικο Ταμειο Χιου

Το κοστος των εργασιων στο λιμανι Καρδαμυλων ανερχεται στα 41.564,93€.Οι εργασιες που θα γινουν ειναι: 

 • Επισκευη των φωτιστικων σωματων.
 • Ανακατασκευη του οδοστρωματος
 • Εκβαθυνση του πυθμενα
 • Η καθαίρεση των σκυροδεμάτων σε μήκος 22μ και μέσο πλάτος 5μ


                                                                                            πηγη:www.tvpatrida.gr